Alföldablak Kft. - Redőny
Redőnyök – Redőnymestertől!
Redőny-gyártásunkban az alaptípustól a felső kategóriáig minden fajta redőny megtalálható (külsőtokos, vakolható, ráépíthető redőnyök), melyek különböző igényeket kielégítve (pl. motorizálva, automatizálva) és különböző alapanyagokból rendelhetők meg.
 
 
A hagyományos redőnytípusok közül az egyik legerterjettebb a külső tokos műanyag redőny, amely kiváló minőségű alapanyagokból készül, de alapjaiban egyegyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségekkel rendelkező redőnyrendszer. A redőny tok szerkezete több rétegben porfestéssel kezelt acéllemez, amely vakolható kivitelben is alkalmazható. A tokvégek a redőny formája szerint készülhetnek PVC, illetve alumínium kivitelben is. A kiváló minőségű alapanyagból előállított műanyag vezetősínekbe igény szerint kefe vagy gumibetét biztosítja a csendes működtetést. A különböző színárnyalattal rendelkező 37mm-es UV-stabil redőnylamellák, fedettek amely zárt állapotban biztosítják a teljes fényzárást A rendszer fémszállal erősített UV stabil rovarhálóval integrálható, amely a redőnyszekrény belső-felső részén helyezkedik el, konzolos felfüggesztéssel. A rovarháló kiakasztását a vezetősínek közt alul elhelyezkedő alumínium akasztó biztosítja. A redőnyök működtetése gurtnis vagy zsinóros automata alkalmazásával történik. 
 
Az alumínium külső tokos redőny elsődleges jellemzője, hogy alkatrészei korrózióálló alumíniumból készülnek. Az alumínium redőnyrendszer a kiváló minőségű felhasznált alapanyagoknak köszönhetően tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló  hőszigetelési képességet biztosít. Szilárdságának köszönhetően az alumínium redőny mechanikai védelmet is nyújt külső behatolás ellen. A tok formavilága alapján  megkülönböztetünk / 20, 45, és Rondóíves/ kivitelűeket. Az alumínium lefutósínekben a  speciális gumikéder vagy az egyedi kefe tömítés biztosítja a halk működést. A  redőnylamellák kettős falu alumínium lécből készülnek amelyek poliuretán környezetbarát habbal vannak kitöltve amely biztosítja a redőny kiváló zaj és hangszigetelő tulajdonságait. A folyamatos megvezetést a redőnylamellák végén elhelyezett arriterek biztosítják. A redőny stabilitását az utolsó alumínium redőnylamella után elhelyezkdő alumínium záróléc fokozza. Az alumínium redőny praktikusan kombinálható redőnytokba épített függőlegesen rolós szúnyoghálóval. A könnyen kezelhető, kis helyigényű mozgatható változat előnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethető. A lefutósínben a háló két kefe között helyezkedik el, így 100%-os védelmet nyújt a szálló rovarok ellen. 
 
Az alumínium vakolható külsőtokos redőnyrendszernél a beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül így a vakolás után az extrudált szervizlemezen kívül a tok rendszer már nem látható. Az esetlegesen felmerülő javítási munkák a szervizfedél eltávolításával  könnyen elvégezhetők. A vakolható tokrendszer kombinálható integrált szúnyoghálóval  egyaránt. 
   
Redőnyrendszerünk legújabb tagja az R-M Plus fantázianéven forgalomba kerülő  intelligens ablak feletti redőnyrendszer. Az R-M Plus redőnyrendszerünket kiváló  minőségben (lásd CE-jelölés) különböző méretekben kínáljuk a vásárlóink számára.
Az R-M Plus redőnyrendszer előnyei:
• Egyszerû, gyors beépíthetőség
• Vakolható kívülrôl-belülrôl, ezáltal egységessé válik a homlokzattal
• Kiváló a hő- és zajszigeteltsége
• Szúnyogháló rendszere tokozaton belülhelyezkedik el, amely utólag is beszerelhető
• Alkalmazható PVC és alumínium redőnyléccel egyaránt
• Működtethető kézi, kurblis – vagy motoros meghajtással is
• A rendszer előnye, hogy univerzális. Szerelhetősége lehetséges belülrôl, szemből illetve alulról egyaránt. Alsó szerelőnyílás kialakítása lehetővé teszi a 80 mm-es ablakprofilra  való szerelhetőséget.
• Magas fokú műszaki feltételeink biztosítják számunkra azt a lehetôséget, hogy a ráépített rendszerünk minden egyes elemét illetve a hozzátartozó vezetősíneket is fóliázni tudjuk. Ennek köszönhetôen a redőnyrendszerünket az ablakgyártók által is közkedvelt, dekoratív megjelenésű fokozottan időjárásálló Pvc-renolitexofol fóliával vonjuk be, amely esztétikai szempontból sem elhanyagolható.
• Az R-M Plus illesztőprofiljai lehetővé teszik a forgalomban levő nyílászárókhoz való precíz problémamentes rögzítését.
• R-M Plus ráépített rendszerünk raktárkészletünkről rendelhető fehér és fóliázott /mahagóni, aranytölgy, dió/színekben egyaránt.
• A vásárlóink számára minőségi garanciát jelenthet a CE-jelölésünk amely kiterjed a tokozatra, PVC lécre, vezetősínekre, szigetelésre egyaránt.